Menu

Är det bättre att skaffa en husvagn än att campa med tält?

Vi svenskar älskar att vara ute i naturen och vi har haft tur nog att bli födda i ett land som är fantastiskt att campa i. Det finns stora diskussioner kring vad som är bäst – tält eller en husvagn – och vi ska försöka svara på denna svåra fråga. Fördelen med att skaffa en husvagn eller husbil är att det blir ett äkta hem. Där kan du koppla in din dator för laddning och göra annat – som att spela på nätcasinon och hämta hem en iGame bonus för underhållning på kvällen. Detta är också fördelen med att campa i tält, då du helt kopplar av från teknologin och njuter av naturen.

Vi ska försöka tackla vilket som är bäst – husvagnen eller tältet?

Skillnader i kostnader

Självklart finns det stora skillnader i kostnader när det kommer till fritidsfordon och tält. Ett tält kan kosta så lite som 200 kronor eller några tusenlappar för ett bra tält som kan hålla i många år. En husvagn eller husbil kan kosta allt från några tusenlappar upp till en miljon. Allt beror på vad du vill ha. Det finns husbilar som har ett flertal sovrum, TV, stort kök och ett badkar för extra bekvämlighet. Detta är också en investering för framtiden för en husvagn är ett extra hem – men på hjul som kan ta dig precis vart du vill.

Bekvämligheten i en husvagn jämfört med tält

Självklart går det inte att förneka att en husvagn ger mer bekvämlighet än att tälta i det öppna. I en husvagn har du allt du behöver – en skön säng, en toalett, ett kök och en dusch. Du kan fortfarande njuta av naturen i en husvagn men du slipper att ha ont i kroppen eller att frysa under natten. Med en husvagn kan du praktiskt taget campa året runt, men du är begränsad med ett tält då du måste anpassa dig efter väder. Detta betyder självklart inte att det är bättre med en husvagn. Att tälta är mer miljövänligt då du inte behöver koppla in ditt tält någonstans, du använder inte heller ström för att tälta. Det är bara du och naturen och ingenting runt omkring dig.

Vinnaren är…

Sanningen är att det är omöjligt att välja mellan att campa i det öppna med tält eller med ett fritidsfordon. Det finns för- och nackdelar med allt i livet och vi är alla olika. Att tälta är för många av oss ett kärt minne från barndomen. Det är spännande att slå upp ett tält och njuta av naturen med bara ett tunt lager som håller dig separerad från den. Att tälta är en känsla som är svår att slå. Med en husvagn får du fortfarande njuta av naturen, men det är mer bekvämt och du kan göra det året runt.

Vilket du än använder är campning något som alla svenskar borde göra varje år. Vår natur i Sverige är fantastisk och att inte ta del av den borde vara olagligt.