Menu

Camping – det naturligaste valet

Att vara nära naturen är berikande, lugnande och en av de nödvändigaste aktiviteterna i ens vardag. Tyvärr hinner vi inte med att vara i naturen så ofta som det behövs. Därför är det en bra idé att passa på och spendera sin semester ute i det fria. Camping är ett utmärkt val för dig som gärna kombinerar naturupplevelser med hemmets bekvämligheter. Idag hittar man allt från vanliga husvagnscampingsplatser till lyxalternativ med förbluffande utsikter och fantastiska anläggningar.

I Sverige finns det mer än 400 campingplatser och inte mindre än 9 000 stugor att välja mellan. Hälsingland är en populär destination då det är ett område som erbjuder olika typer av naturslag. Här hittar du allt från vida stränder till vackra skogar och blå berg. Ljusnans strand är belägen mellan Bollnäs och Järvsö och passar perfekt för dig som har en egen husvagn. Letar du efter en campingplats med egna stugor kan du bege dig till Öland som är känd för sina välutrustade campingplatser. Gårdar med stugor utrustade med kök, matplats och bäddar hälsar alla semestrande välkomna. Budgetvarianterna består av stugor byggda inne i anläggningen medan lyxalternativet har en havsutsikt. Vilken variant än man bestämmer sig för så är camping ett av de naturligaste valen för ens semester då den kombinerar naturupplevelser och komfort på ett sätt som få semesteralternativ gör.

Pausa gärna

Förutom natur, luft, sjöutsikter och en välbehövd omkoppling erbjuder camping även möjligheten till att vara nära omvärlden. Idag har de flesta campingplatser internetuppkoppling och det ger oss chansen att logga in i den digitala världen för en liten stund för att kolla sina mail, läsa lite skvallertidningar eller varför inte spela ett online spel om det faller en i smaken. Där är variationen stor. Svenskarnas egna favoritutvecklare NextGen Gaming står bakom en del riktigt sköna slottar som man kan koppla av under semestern. Klassikerna Golden och Shangri La är två exempel på speltitlar som de flesta känner till. Den nyaste påfyllningen i slotförrådet är Lightning Gems Slot vars grafik, ljudeffekter och glittriga vinstlinjer är välgjorda och riktigt sköna att spela i. Efter några spelomgångar kan du gärna återgå till campinglivet med grill, bad och avkoppling.