Menu

Camping under vår och höst

När man tänker på camping associerar säkerligen de flesta det med sommaren men en campingtur kan med fördel göras utanför högsäsongen – det vill säga på vår eller hösten. Det gäller dock att se till att vissa bekvämligheter finns på campingplatsen, däribland tillgång till internet. Med internet kan du hålla dig road oavsett väderleken, bland annat genom att shoppa eller spela spel online med andra strategiexperter som gillar kortspel och slots lika mycket som du gör. Med tillgång till nätet kan du också kolla upp vad som finns i närheten av campingplatsen så att du alltid har något att göra och enkelt kan styra upp en alternativ plan om det till exempel regnar när du vill ta en kajaktur eller liknande.

Välj rätt månad för säsongen

När vi talar om camping under vår eller höst menar vi då sen vår och tidig höst, särskilt med tanke på att många campingplatsen stänger över vintern. Maj och augusti är de bästa månaderna att boka in en campingtur för dig som vill njuta av fint väder men slippa folkmassorna. Under sommarlovet är många campingplatser proppfulla så om du föredrar lite lugn och ro omkring dig är sensommaren eller den tidiga våren helt klart ett bra val.  Det beror också på vad du vill göra under din resa. Om du gillar långa promenader och vandringleder genom vacker natur finns det ingen anledning att du måste planera din camping på sommaren. Vill du å andra sidan mest sola och bada vid kusten eller sjön är sommaren kanske bättre för dig. I augusti kan dock vädret fortfarande vara varmt och temperaturen i vattnet är högra än under den tidiga sommaren.

Planera med rätt utrustning

Något annat man bör tänka på om man planerar en campingresa då vädret är något svalare än under sommaren är att ha rätt utrustning med dig. Även om du bokat stuga istället för att tälta gäller det att du har varma kläder med dig – det finns inget värre än att frysa under campingturen, det kommer garanterat göra att du bara är irriterad och allmänt less. Ta med varma sockor och jacka men även något varmt att sova i så att du inte fryser om natten. Om du vill campa i tält är det viktigt att du har varma kläder med dig och ett bra underlag att sova på eftersom marken kan vara kall särskilt på våren när vinterkylan fortfarande ligger kvar.

Välj rätt plats

Tänk också på vart du bokar din campingresa. Även om du har en favoritplats på sommaren är det kanske inte rätt val på våren eller hösten. Det är en bra idé att campa någonstans där du har nära till annat, till exempel en campingplats som ligger relativt nära en mindre stad. På det viset har du tillgång till lite variation på resan och kan planera efter vädret. Egen bil är också att rekommendera så att du enkelt och smidigt kan ta dig runt. På det viset kan du utan problem planera en campingresa vilken tid på året som helst.