Menu

Campingevent du bör besöka

Att campa kan vara ett lotteri. Man vill verkligen ha tur med vädret. Någonting annat som ibland kräver en del tur är casino och spel. Du kan åtminstone öka dina chanser till vinst genom bonusar och specialspel, inte minst om du använder William Hill kampanjkod. Vädret är förstås svårare att påverka med en spelbonus, där får man helt enkelt göra det bästa av situationen.  

Alla bör någon gång i livet prova på att campa. Det är en speciell kultur att campa när man tillfälligt får leva primitivt, nära naturen och klara sig utan vardagliga bekvämligheter under ett par dagar. Det är ett fantastiskt sätt att komma bort från en stressig vardag, men se till att du är förberedd när du väl ska ge dig ut.  

Nedan ska vi titta på några av de mest spännande campingevent som äger rum i världen. Ska du campa bör du definitivt passa på i samband med större evenemang som samlar många glada människor.  

Tre campingevent att bocka av på din lista 

Burning Man (Black Rock Desert) 

Burning Man är en nutida klassiker i amerikansk camping- och festivalkultur. Under en vecka varje sommar flockas tiotusentals människor till öknen i Nevada för att delta i evenemanget. Man lägger mycket fokus på inkludering, ansvar, gemenskap och deltagande. Namnet kommer från traditionen av att man i slutet av veckan bränner en stor människofigur i trä.  

Glastonburyfestivalen (Glastonbury) 

Denna festival i Glastonbury i sydvästra England har traditioner ända sedan 1970-talet när den invigdes med självaste Led Zeppelin. Den har sedan dess växt sig större och större och lockar drygt 100 000 gäster som campar under festivalveckan.

I djungeln av tält kommer du stifta bekantskap med människor från hela världen och njuta av musik i världsklass i många genrer av både nya och äldre artister. 

Camp Ripan (Kiruna) 

Vi avslutar med ett lite mer avskilt och lugnare alternativ nära till fantastisk natur i de svenska fjällen. I Sverige kan du utnyttja allemansrätten till att campa och övernatta i naturen, med undantag för privat mark och naturreservat. Att tälta i den tysta naturen i fjällandskapet är unikt och någonting som måste upplevas. På Camp Ripan omges du av bergig natur och är välkommen att ta med hunden. Det är hit du ska leta dig för den ultimata fjällvandringsupplevelsen under sommaren.  

Bli många erfarenheter rikare 

Att campa kan vara en fantastisk upplevelse om man är väl förberedd. Naturligtvis behöver man inte ge sig ut i vildmarken och ställa campingen på sin spets det första man gör. Som vi såg i listan ovan finns det en hel del evenemang man kan besöka där man får mer än bara själva campingupplevelsen på köpet.  

Även en riktigt regnig campingresa kan leda till fantastiska berättelser i efterhand. Har man ännu inte sovit i tält och lyssnat på regnet smattra på presenningen har man en upplevelse kvar i livet. Läs  om förslagen i listan ovan och se vilket campingevenemang som skulle passa dig bäst. Du kommer garanterat inte att bli besviken. Istället kommer du bli många erfarenheter rikare.