Menu

De 10 bästa ideerna till onlineläger 2022

Onlineläger är både praktiskt, eftersom alla kan vara med, och roligt. De flesta aktiviteterna går att anpassa helt efter gruppens ålder och förmågor, och det mesta är lika roligt för barn som för vuxna. Moro er imidlertid subjektivt. Mens noen mennesker synes det er gøy å bruke Jackpotcity Casino Bonus, andre finner det i å organisere spill for venner og familie! Att få skratta tillsammans ger en härlig kick. Här kommer därför några ideér att använda på ert onlineläger 2022

Pyssla ihop

Du kan lära ut ett hantverk, till exempel hur man kan göra eget papper hemma. Eller så kan alla bygga en liten figur i modellera eller trolldeg. Låt alla visa upp sina figurer och dela ut poäng till varandra. Att måla tillsammans är också en riktigt kul aktivitet. Alla kan göra sin egna tolkning av en känd tavla.

Lägersånger

Man kan inte ha varit på läger utan att ha sjungit lägersånger tillsammans. Låt alla sjunga med till en karaokevideo från youtube. Ni kan också ha öppen scen och låta alla visa upp sina talanger. Vem i gänget är bäst på att härma en groda? För att få lite mer stämning så kan man lägga upp en virtuell lägereld i bakgrunden.

Frågesport

Frågesporter är alltid väl omtyckta. Låt alla testa sina kunskaper i musik, natur eller kändisar. Du kan enkelt skapa egna frågesporter på Kahoot. För att öka svårighetsgraden lite så kan du på gammalt hederligt vis ställa frågorna muntligt och ge alla en begränsad tid till att skriva ner sina svar.

Laga mat eller baka tillsammans

Meddela alla i förväg om vilka ingredienser de behöver ha hemma. Här kan man välja och vraka efter engagemang och svårighetsgrad. Testa en helt ny maträtt eller laga en klassiker. Ett annat förslag är att göra en smaktävling där alla deltagarna får testa något nytt. 

Fototävling

Vem kan ta den bästa naturbilden? Vem kan ta den fulaste bilden på sig själv? Sätt upp olika kategorier och låt alla deltagarna få en bestämd tid på sig innan ni ska mötas upp igen och visa bilderna för varandra.

Gör en film

Det här kan kräva lite kunskap i hur man redigerar en video på sin telefon eller dator. Om du inte själv vet hur man gör kan du ta hjälp av Youtube. Låt alla deltagarna göra ett videoinslag som ska vara med i ett nyhetsprogram, eller en talkshow. Sätt ihop till en lång video och se den tillsammans som en film.

Charader

En lek som man aldrig blir trött på! Det här är alltid ett väldigt uppskattat inslag i både små och stora grupper. Dela upp er i lag för att få en hälsosamt drivande tävlingsanda.

Bingo

Gör din egen variant. Ett förslag är att ge alla ord att sätta ut på en tom bingoplan i början när ni loggar in. Välj ord som kommer att komma upp i samtalet under dagen. Bingon kan pågå under hela sessionen, medan ni gör andra saker.

Lätta vetenskapsexperiment

Svårighetsgraden går att variera. Du kan välj något som alla kan göra hemma, som till exempel en liten raket av en tändsticka. Ni kan också köpa färdiga kit som ni sätter ihop tillsammans.

Skriv en historia

Låt deltagarna vara med och skriva en historia. Alla kan bidra med en mening var. Skriv ner eller spela in historien. Du kan också ge en specifik tid, exempelvis 10 minuter, inom vilket alla ska skriva sin egna kort historia. Välj ett ämne eller en titel som alla ska använda. Läs upp historierna för varandra.