Menu

De allra bästa brädspelen när du campar

Svenskarna älskar att campa, så har det varit länge. Om sommaren är varm och skön så är camping ett perfekt alternativ för din semester. Idag finns det statistik på att camping omfattar fler än 16 miljoner gästnätter varje år. Med andra ord är camping den mest populära övernattningsformen i landet. 

Att campa betyder att spendera tid utomhus, att ha roligt och att umgås. Idag har de flesta campingplatser bra internetuppkoppling och vill man satsa på spel online eller utnyttja aktuella bonusar kan man gott göra det via mobilen. Ett förslag är att titta på Lapalingo bonusar.

Vill du ta en paus från mobilen och stänga av internetuppkopplingen så finns det givetvis en hel del annat roligt att göra när du campar. Som att spela brädspel till exempel. Ett väl valt brädspel kan hela familjen ha kul med. Det är givetvis upp till dig vilket brädspel du vill ta med dig på semestern. Här kommer några förslag på brädspel som andra semestrande har gett full pott:

1. Hive

2. Love Letter

3. Sushi Go

4. Uno

5. Farkel

6. Bananagrams

7. Catch Phrase

8. The Appalachian Trail Game

9. Monopol

10. The Amazing Labyrinth

När är det dags att ta fram brädspelen och ha roligt tillsammans? Svaret på den frågan är närsomhelst. Tänk dig en het eftermiddag när alla är trötta och man kan sitta i skuggan och ha lite roligt ihop. Eller varför inte ta fram brädspelet redan på förmiddagen när ni är på stranden. Kanske är man trött på boken man tagit med sig eller så vill barnen sitta ner en stund och spela innan de ger sig i vattnet igen. Ja, situationerna är många och varierande. Oavsett vad är det alltid en bra idé att ha med sig brädspel och ha kul ihop.

Vad gör ett brädspel bra när du campar?

Ja, den första faktorn är dess flyttbarhet. Hur ser spelet ut? Är det lätt att ta med sig? Svaret måste självklart vara ett ja. Med tanke på att du måste packa en hel del andra saker så måste spelet vara kompakt och lätt att transportera. Det vore bra om spelet är vattentätt även om vissa delar av alla brädspel inte är vattentäta. Det kan bli svårt att hitta ett spel som endast har vattentäta komponenter men du kan försöka välja ett som åtminstone är delvis vattentät.

Hur lång tid tar det att spela? Vissa spel kan avslutas på en halvtimme medan andra tar flera timmar att spela färdigt. Här är det dina egna preferenser som spelar roll. Campar du med småbarn är det smartast att satsa på ett brädspel som inte tar lång tid. Småbarn är otåliga och det är ingen idé att ta fram ett spel som tar flera timmar att ta sig igenom.

Campa i Sverige

Som det nämndes tidigare blir det allt populärare att campa i Sverige. Man kan resa i hela vårt avlånga land och njuta av fantastisk natur, rena sjöar och oförglömliga utsikter. Topp-campingarna i Sverige ökar för varje år och det är egentligen upp till dig om du vill resa till Dalarna och Västergötland eller helst vill uppåt till Örebro. 

Att campa kan innebära allt mellan himmel och jord. Du kan till exempel hyra en trampbåt, bowla, träna, sola eller bada medan du spelar brädspel.