Menu

De bästa gadgetsen för campare

För att få ut så mycket som möjligt av din campingtrip kan det vara dags att investera i lite ny utrustning. Det kommer definitivt att göra att du får ut mycket mer av din resa, och du kan enkelt kombinera flera gadgets med att göra andra saker på campingplatsen, som att läsa, spela spel och surfa på telefonen. Uppkopplingarna som finns tillgängliga på de allra flesta platser i Sverige är idag tillräckligt bra för att du ska kunna besöka sidor som svenskacasino.org och spela live utan att uppleva några störningar. Denna uppkoppling är också perfekt för dig som vill streama musik eller lyssna på en ljudbok under campingturen.

GT tältet som passar ovanpå din bil

Att slippa anpassa sin camping till vart det finns plats och dessutom slippa risken att djur kommer fram till tältet under natten är en stor fördel. Med ett tält som kan monteras ovanpå din bil kommer du snabbt undan vätan från dagg och eventuella gäster – och får dessutom bättre utsikt. Gentle Tent är det första uppblåsbara tältet perfekt för alla slags bilar, inte bara stora mastodonter utan också mindre personbilar klarar av att ha GT tältet på sig.

Tältet du inte behöver montera

Det här är drömmen hos många som älskar att tälta men hatar tältpinnar som sviker och försvinner – ett uppblåsbart tält som inte kräver någon konstruktion. Detta är ett tält som klarar det mesta i väderväg, men det kan också vara den perfekta investeringen för den som ska på festival men inte litar på att man kan få upp tältet med ett par öl i kroppen. Tältet väger dessutom mindre än fem kilo, vilket gör det lätt och smidigt att ta med sig även på längre vandringar. Du hittar tältet “Cave” på alla hemsidor som säljer Heimplanets gadgets.

Sovsäcken som du inte behöver tvätta

Att sovsäckar drar till sig baciller och behöver en rejäl tvätt efter varje användning är inget nytt. Att behöva slippa denna ritual är något vi längtat efter, och med den nya sovsäcken från Neutrino är målet närmare än någonsin. Modellen heter Neutrino Endurance 600 och innehåller sexhundra gram av perfekt dun, designad att inte förlora strukturen i vatten – vilket gör den perfekt att plocka med sig vid kajakturer och kanotresor. Dessutom ingår ny teknologi som plockar bort upp till 99 % av all illaluktande bakteria, vilket sparar rejält på tvättandet.

Få till den perfekta brasan på ett kick

Vårt sista tips måste vara BioLites nya eldstad Firepit. Med den här behöver du inte oroa dig för kläder som luktar rök i en vecka efter campingturen, eller att du ska behöva sova med rökdoft i lungorna på natten. Den kombinerar nämligen en traditionell eldstad med en fläkt på 10 400 mAh, och kan underhålla elden i upp till tjugofyra timmar. Det bästa är att du även kan passa på och ladda batteriet i din telefon genom eldstaden, och att du enkelt, via Bluetooth, kan reglera hur stora du vill ha dina lågor. En riktigt lyxig campinggadget, med andra ord.