Menu

Den mest populära camping platsen i världen

Du kanske har hittat ditt smultronställe redan, men om du vill vidga dina vyer och hitta de mest spektakulära platserna att campa på i världen är det här en lista för dig. Lyckligtvis kan vi idag hitta vilken information vi vill på nätet, från campingplatser (jippie!) till info om erbjudanden som Lyllo Casino Bonus. Ganska snyggt, va? Det finns fantastisk natur överallt, men det är inte alltid du kan ta tillvara på den genom att campa, därför är det så mycket mer värdefullt när tillfället väl bjuds. Här är några av våra absoluta favoriter, plockade från världen över.

Mount Cook National Park

Vi börjar i Nya Zealand, som har så storslagen natur att man måste påminna sig själv att andas. Här finns några av världens finaste naturlandskap, och de är öppna för dig som vill slå upp tältet och spendera några dagar med att vandra i bergen. Det kan bli lite kallt på kvällarna, men morgnarna som följer är väl värda alla strapatser i världen. Det här är en bra campingplats för dig som verkligen vill känna dig närmare en natur långt ifrån vår egen.

Devon

Nästa camping destination är betydligt närmare, den hittar vi i England, närmare bestämt den sydvästra delen av landet. Här är landskapet ganska mycket olikt det i andra delar, och du kan få fantastiska vyer genom att promenera runt på de idylliska lantvägarna. Du kan välja att ta dig närmare de berömda klipporna i Devon, eller så kan du välja att istället bo vid Dartmoor eller Exmoor, som båda är fina platser att smälla upp ett tält. Det bästa är att ha en lite senare semester här, helst när hösten redan har tagit sig in, eftersom solnedgångarna här då är helt fantastiska.

Alperna

Det här är ett självklart resmål för många som tycker om att åka skidor, men under andra delar av året är de franska alperna ett paradis för den som tycker om ett lite mindre snöigt utomhusliv. Här kan man hitta vackra berg och kullar att vandra i, med fantastisk klar luft som gör att hela kroppen känns återställd när dagen är över. Att campa här är ett privilegium, och vyerna man kommer att se är minnen för livet. 

Hossa Nationalpark

Vi kommer nu till en finsk campingplats, nämligen nationalparken Hossa, som är landets allra nyaste nationalpark. Den öppnade juni 2017 som en sådan, och ligger i de lite vildvuxna nordöstra delarna av Finland. Här kan du välja att bo i rustika stugor, eller att tälta. Vi föredrar nog stugorna, eftersom det då verkligen känns som att naturen bjuder in en. Du kan hitta flera olika ställen att göra upp eld och grilla här, vilket gör att du enkelt kan planera upp vilka vandringsstråk du vill gå under dagen, och vart du kan pausa på vägen. Det här är ännu en ganska outforskad pärla, så varför inte vara först med att campa här?