Menu

Eriksö Stugby och camping

header3 - 44

En vacker campingplats vid havet med fördelen att man inte behöver resa särskilt långt för att ta sig dit, vilket innebär att det inte behöver handla om en längre semester. Är du ute efter något du kan göra över en helg eller liknande är det den perfekta platsen för dig. Eriksö Stugby och camping ligger inte långt från Stockholm så det är enkelt att köra dit, och det finns massor av olika aktiviteter du kan ägna dig åt så det passar perfekt för familjer med barn som behöver göra av med energi under dagen. Du kan till och med ta bussen ut dit så det går bra att besöka över dagen om du bara vill komma bort från storstaden en kortare stund.

Skog eller strand?

En annan fin sak med den här vackra campingplatsen är att du enkelt kan välja vilken typ av dag du vill uppleva, helt beroende på ditt eget humör och kanske på vädret. Det finns fina friluftsområden där du kan vandra under lummiga träd men du kan också ta dig till stranden för att simma och bada. Att göra båda två på samma dag är det perfekta sättet att motionera för att sedan svalka sig i havet och kanske belöna sig med en glass eller en kall öl. Du kan dessutom välja om du vill ta med ditt eget tält eller hyra en stuga med utsikt över området. Campingplatsen har trådlöst internet så att du kan använda dig av mobilen eller datorn när du inte är ute på äventyr, eller för att planera nästa dag.

Nära till allt

Eftersom du inte behöver åka långt för att komma hit har du dessutom nära till allt. Det finns restauranger och caféer i området, och massor med aktiviteter som minigolf och boule. Du kan till och med hyra din egen kajak för att se området från ett helt unikt perspektiv. Vaxholm ligger i närheten, och där har du tillgång till allt från shopping till muséer. Besök kastellet i Vaxholm som grundades på 1500-talet och ombyggdes till den nuvarande strukturen på 1800-talet eller ta en titt på hotellet av den berömda arkitekten Erik Lallerstedt. Det är också nära till andra öar i skärgården så ta chansen att uppleva en klassisk svensk sommar i Stockholms skärgård – det är något alla bör göra åtminstone en gång i livet.

Bada och fiska i otroliga vatten

Den största dragningskraften är förmodligen havet och alla insjöar som ligger i närheten. Där kan du fiska i lugn och ro eller ta en tur med en kajak, eller varför inte bara njuta av solen på stranden. Du behöver inte lägga ut tusentals på att resa till stranden när du kan ta det lugnt i Sverige och ha mer pengar på kontot när semestern är över.