Menu

Lyxcamping för den som vill ha det bästa av båda världar

Lyxcamping, glamping, glamcamping – kärt barn har många namn. För den som inte vet är det helt enkelt en campingresa till campingplats med 5 stjärnor. Här kan du bo nära naturen och ofta miljövänligt men du har också tillgång till alla möjliga bekvämligheter som restaurang, pool och gratis internet. Här finns många aktiviteter både för barn och vuxna så att ni kan slappna av medan barnen har roligt. Med gratis internet kan man till exempel använda sig av nätet och kolla på YouTube eller spela spel online. Det finns flera olika online casinon och bookmakers som satsar på en bra upplevelse för alla spelare. Du kan hitta massor av information och erbjudanden här www.ibonuskod.se. Sajten är en perfekt startplats för den som inte vet mycket om online spel men vill veta lite mer innan man startar sitt eget konto.

Vart hittar man femstjärnig camping?

Om du vill testa en lite lyxigare variant av camping finns det ett flertal olika platser du kan testa men bland de bästa är Västervik Resort vid Lysningsbadet. Campingplatsen ligger i vackra Småland där det också finns mycket annat att göra, från kultur till otroligt vackra naturområden. Västervik Resort ligger i Smålands skärgård där du har nära till både klippor och sandstrand. Här kan du verkligen njuta av allt vattnet har att erbjuda. Du kan lära barnen hur man fiskar eller åka ut på en båttur med fin utsikt över landet. Här finns också flera små  restauranger som serverar mat som både har småstadscharm men ändå är modernt.

Letar du roliga aktiviteter för barnen finns det saker som Äventyrsberget där det finns flera åkturer för barn i alla åldrar. Här kan man lätt spendera en dag eller två utan att bli uttråkad. Här finns rutschkanor, olika lekmiljöer, en grotta och ett stort akvarium.

Dessutom är det bara en kort biltur till Astrid Lindgrens Värld, något man inte bör missa om man besöker Småland. Det är lika roligt för barn som det är nostalgiskt och charmigt för vuxna.

Vid campingplatsen finns Upplevelsebadet där du kan simma i någon av flera olika pooler. Här finns också massor som barnen tycker är roligt, bland annat vattenrutschkanor och vågströmmar. Det finns dock också trevliga saker för vuxna, som bastu och varmvattenkällor i gammaldags romersk stil. Det gör det till ett perfekt resmål före hela familjen eller för dig som bara vill göra något lite annorlunda på din semester. I närheten av Västervik kan du till exempel ta dig ut på säl- eller örnsafari på närliggande Idö eller någon annan av öarna i skärgården.

Hur bor du i Västervik?

Här finns ett brett utbud av olika sorters boenden så att du kan hitta något som passar dig, och din budget. Det finns rum i vandrarhems-stil, plats för husvagn på campingtomt och charmiga stugor för dig som vill bo så bekvämt som möjligt. Stugorna har moderna, om än små, kök där du kan laga egen mat på resan. Du kan laga mat och sedan äta den vid vattenkanten på sommarkvällen. Stugorna finns i flera storlekar så att du kan boka boende som passar dig, vare sig du reser med hela familjen eller som ett par.

Området är stort och du har nära till flera naturområden och till havet. Vill du inte ta dig långt från campingplatsen kan du istället roa dig med någon av de många aktiviteter på plats. Här finns restauranger som serverar mat med inspiration från Medelhavet där du kan äta gott och slappna av efter dagens äventyr. Det ordnas ofta en revy av något slag så att du dessutom kan njuta av underhållning och sedan bara ha några steg till stugan när kvällen är över.