Menu

Stora Sjöfallets Fjällanläggning

Vill du uppleva något riktigt annorlunda och imponerande som knappast liknar många andra campingplatser i landet? Då är detta din nästa destination för din semester! Stora Sjöfallets Fjällanläggning ligger långt beläget norr i Sverige, nära Gällivare och hela 20 mil norr om polcirkeln. Naturen däromkring är otroligt vacker på sommaren då det är grönt och vattnet klart (dock kallt så klart). Här kan du hitta platser för dig som vill ta med husvagn men du kan också använda dig av ditt tält så klart. Hundar är välkomna så ta med jycken på äventyr! Ligger nära Stora Lulevattens strand och du har mil efter mil av underskön nationalpark alldeles vid dörren. Du har dessutom tillgång till Wi-Fi så att du kan använda internet för att planera ditt besök eller imponera med dina snygga bilder.

stora_sjofallet

Stora Sjöfallets Nationalpark

Nationalparken som campingplatsen är döpt efter (och ligger precis invid) är en av Sveriges största och gränsar dessutom till andra skogar, som Sareks nationalpark. Om du gillar ordentlig trekking och kan vandra i timtals har du helt klart kommit rätt. Se till att du har ett par skor eller kängor som passar att gå i längre stycken bara, annars kan det lätt hända att du hindras av onda fötter. Om du vill kan du gå ända till norska gränsen, men det behövs inte eftersom det finns så mycket att se i närheten. Besök många mindre sjöar i närheten och upplev genuin vildmark. Du som är orolig för att det kontroversiella vindkraftverket påverkar upplevelsen kan ta det lugnt, du kommer inte märka att det alls. Vildmarken är så enorm att du kan vandra lugnt utan att se det (det ingår inte heller i själva nationalparken utan är ett separat område).

När du bara vill slappna av

När du varit ute på äventyr större delen av dagen är du självklart trött och vill äta gott och ta det lugnt. Stora Sjöfallets Fjällanläggning har en restaurang där du kan äta och varva ned. Det finns dessutom frukostservering så att du kan ladda ordentligt inför dagen. SSen är det upp till dig om du vill ta ett kvällsbad i en närliggande sjö eller slappnar av mobilen, eller till och med datorn om du tog med den.  Kolla in galenibonuskoder.se för att se vad du kan testa på nätet. Det finns inga måsten, du kan ta det hela på din egen tid så att du kommer hem igen med ny energi och dessutom lite mer i plånboken än vad du skulle haft om du spenderat massor på flyg och hotell.